ATSAUKSME : SYLVECO DABĪGĀ KOSMĒTIKA

 Tieši pirms mēneša manā rīcībā nonāca 5 dabīgās kosmētikas līdzekļi no Sylveco - lielākā dabīgās kosmētikas ražotāja Polijā, kas darbojas jau 30 gadus un piedāvā vairākus unikālus kosmētikas zīmolus - Biolaven, VIANEK, ALOESOVE, DUETUS, ROSADIA, OLEIQ, kā arī 1 tīrīšanas līdzekļu zīmolu - ZIELKO. Šobrīd tas pamazām ienāk Latvijas tirgū un neliela daļa klāsta jau pieejama www.lavandas.lv, kā arī medicinaspreces.lv Ja agrāk vēl varēju ar skeptisku aci skatīties uz dabīgo kosmētiku un apšaubīt tās efektivitāti, tad tagad aizvien vairāk iekļauju to savā ikdienas kopšanas rutīnā, jo atrodu arvien jaunas pērles. Arī šoreiz nav izņēmums.

VIANEK Nomierinošs-izlīdzinošs pīlings ķermenim

Ražotājs: ar smalki samaltiem plūškoka kauliņiem un cukuru noloba atmirušo ādu, mitrina to un padara elastīgāku. Kokosriekstu eļļa un E vitamīns, pateicoties savām īpašībām, mīkstina un remdina ādu, kurai ir tieksme uz kairinājumiem. Maiga, relaksējoša smarža padara ādas masāžu par baudu un efekts ir redzams jau pēc pirmās lietošanas reizes. 

Derīguma termiņš: 3 mēneši

No savas puses varu teikt, ka gandrīz neko pie ražotāja apraksta nevaru piebilst, skrubītis ir lielisks! Neko līdzīgu līdz šim neesmu mēģinājusi, tam ir atšķirīga tekstūra no līdz šim lietotajiem skrubjiem, tas tiešām ir maigs, bet tajā pat laikā lieliski attīra ādu, to neskrāpējot, un āda kļūst mīksta un pabarota. Man ir salīdzinoši jutīga un ziemas periodā arī sausa ķermeņa āda, bet šis skrubis neradīja nekādu lieku kairinājumu un pēc tā lietošanas pat neprasījās uzklāt ķermeņa krēmu, jo skrubītis bija lieliski paveicis savu darbu! Smaržu man ir grūti noraksturot, bet tā ir saldena, ļoti patīkama un neuzbāzīga. Izcils līdzeklis mājas SPA procedūrām. Domāju, ka šis būtu arī perfekts pirts rituāliem. Papētot atsauksmes internetā, secināju, ka arī citi līnijas skrubji, kuriem ktram ir sava "misija" ir izmēģināšanas vērti.


SYLVECO dabīgs ziedu dezodorants 

Ražotājs: dezodorants bez alumīnija sāļiem un alkohola, kas satur efektīvas sviedrus uzsūcošas sastāvdaļas, un kavē baktēriju vairošanos. Tas novērš nepatīkamo smaku. Salvijas lapu ekstrakts ar savelkošo īpašību un dabisko ēterisko eļļu savienojums ar ziedu aromātu ļauj ilgstoši justies svaigi un ērti. 

Derīguma termiņš: 6 mēneši

Šobrīd esmu gandrīz pilnībā pārgājusi uz dabīgiem dezodorantiem, antiperspirantus atstājot īpašākiem gadījumiem (cik nu tādi mums tagad ir), kad nepieciešama papildus aizsardzība. 

Šim dezodorantam ir patīkams salvijas-ziedu aromāts, kas nav ļoti spēcīgs, bet es to tāpat jūtu arī vairākas stundas pēc uzklāšanas, tātad uzskatu, ka savu darbiņu tas paveic, vismaz ziemas periodā noteikti, jo reizēm sasvīstu vairāk, bet nerodas diskomforts. Nekairina paduses un pēc uzklāšanas samērā ātri iesūcās, neatstājot lipīgu vai citādi nepatīkamu sajūtu. Ērts rullīša formāts. Sīkums, bet patīk, ka rullīša bumbiņa ir rozā krāsā. Darbojas apmēram 5h, pēc tam var prasīties noskalot vai notīrīt padusītes un uzklāt atkārtoti. Ja svīšana nav liela problēma (tādā gadījumā nepieciešams meklēt cēloni un lietot citus līdzekļus), tad viennozīmīgi iesaku. 


SYLVECO Reģenerējošs serums

Ražotājs: satur Blue Tansy (zilā biškrēsliņa?)eļļu. Stipri reģenerējošs, ieteicams pūtītēm pakļautai ādai, un ādai ar tendenci uz nepilnībām, normalizē sebuma izdalīšanos, redzami uzlabo ādas stāvokli, izlīdzina smalkas grumbas, nomierina kairinājumus un atvieglo alerģijas simptomus, remdē un nomierina ādu, netaukainu eļļu satura dēļ ātri iesūcas un atstāj mitrinātas ādas sajūtu. 

Lietošana: Uzklāt 3-5 pilienus uz tīras ādas, vēlams vakarā, iemasēt sejas, kakla un dekoltē ādā, viegli uzsitot ar pirkstu galiem. Vislabākos rezultātus var iegūt, uzklājot serumu uz nedaudz mitras ādas tūlīt pēc tonika vai hidrolāta uzklāšanas.

Derīguma termiņš: 6 mēneši
 
Šis serums ir viens no iemesliem, kādēļ es bremzēju ar pilnu atsauksmi par produktiem, jo es nekad nerakstu par kosmētiku, ja neesmu kārtīgi pārliecinājusies par konkrētā līdzekļa efektivitāti. Seruma efektivitātes noteikšanai nepieciešamas vismaz 3 nedēļas, nekombinējot to ar citiem serumiem, tāpēc, ja kāds no jūsu iemīļotajiem blogeriem slavē vienu serumu pēc otra vai raksta atsauksmi uzreiz pēc PR paciņas saņemšanas - apdomājiet, cik ļoti šīm atsauksmēm var uzticēties. 
 
Serumu izvēlējos atbilstoši savām vajadzībām un konkrētajam ādas stāvoklim - man ir dehidrēta āda ar noslieci uz taukošanos, akni, aknes rētām, sausumiņiem, u.c. nepilnībām. 
 
Iepatikās jau no pirmās lietošanas reizes, jo ļoti patika gan smarža, gan konsistence, gan tas, kā mana sejas āda jutās un izskatījās pēc uzklāšanas. Lietoju, kā norādīts uz iepakojuma - vakaros, tomēr dažreiz uzklāju arī no rīta, ja nekur negāju, jo serumam vienkārši ir jāļauj darboties un kārtīgi uzsūkties, nevis momentā krāmēt pa virsu dekoratīvo kosmētiku :D :)
Man ļoti iepatikās seruma konsistence, ja iepriekš pierasts, ka serums ir kā ūdens, viegls gels, vai kaut kas starp krēmu un gelu, tad šis ir kaut kas starp gelu un eļļu, bet neatstāj ne lipīgu sajūtu, ne sajūtu, ka serums līdz galam neiesūcas, ne taukainu kārtiņu. Seja gan nedaudz spīd uzreiz pēc uzklāšanas, bet, kad serums ir iesūcies un jāuzklāj krēms - tad sejas āda izskatās veselīga un mirdzoša. Serums nekairina jau tā jutīgo ādu, nevienā brīdī neizjutu kādu diskomfortu, to lietojot, tieši otrādi - ja kaut kur bija kāds kairinājums vai nieze, vai tikko uzmetusies pumpiņa, serums momentā nomierināja saniķojošos ādu.

Pēc testēšanai veltītā laika novēroju, ka mana seja mazāk taukojas un dienas beigās neesmu spīdīgais rausis, sejas tonis kļuvis vienmērīgāks, aknes rētiņas ļoti ātri sadzija un pazuda, tātad atjaunojošie procesi notiek. Nekādas nepatīkamas sajūtas serums neizraisīja. Sīkums, bet patīkami - serums ir manā šī brīža vismīļākajā krāsā un ļoti skaisti smaržo pēc kaut kādiem pļavas ziediem (smarža ir viegla un neuzkrītoša, uzklāšanas laikā uzlabo garasltāvokli, bet pēc iesūkšanās vairs nav jūtama). Ekonomisks līdzeklis, jāuzklāj pavisam nedaudz, tāpēc ar lielāko prieku turpināšu lietošanu. 

ALOESOVE Sejas mazgāšanas želeja

Ražotājs: pateicoties maigajam sastāvam, noņem visus netīrumus, nekairinot pat jutīgu ādu. Satur organisko alvejas un ginko koka ekstraktus ar spēcīgām mitrinošām un antioksidanta īpašībām. Pievienotā ābolskābe rūpējas par maigu nolobīšanu un vieglu balināšanu. Dabisko ēterisko eļļu veicina tauku dziedzeru reģenerācijas procesus un darbības regulāciju. Pēc lietošanas āda kļūst redzami tīrāka, atsvaidzināta un gludāka tai pieskaroties.

Derīguma termiņš: 3 mēneši

Vēl viens favorīts! (Lai gan man šķiet, ka tādi šoreiz ir visi izmēģinātie produkti). Viegls, maigs līdzeklis ar pavisam vieglu, svaigu aromātu (tāpēc īpaši patīkams lietošanai no rīta). Noteikti viens no patīkamākajiem sejas tīrīšanas līdzekļiem, kurus esmu lietojusi. Ja gribas tā pa nikno un kārtīgi attīrīt ādu, tad šis nebūs īstais produkts, bet ikdienas lietošanai ļoti labs. Patīk, ka uzreiz pēc noskalošanas nav vispār nekādas velkošas sajūtas, tikai tīrība un svaigums. Uzreiz negribās skriet un uzklāt biezu sejas krēmu. Parasti ļauju sejai vienkārši nedaudz apžūt, nesusinot to ar dvieli, lai varētu serumiņu uzklāt uz vēl viegli mitras ādas.


BIOLAVEN Roku krēms

Ražotājs: barojošām sastāvdaļām bagāts roku krēms, paredzēts intensīvai sausas un raupjas roku ādas kopšanai. Satur šī sviestu, vīnogu kauliņu eļļu, avokado sviestu, urīnvielu, skvalānu, un sojas lecitīnu, kas spēcīgi mitrina, papildina lipīdu trūkumu un aizsargā maigo ādu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Dabiskā lavandas eļļa, Provansas simbols, remdina kairinājumu un jebkādus apsārtumus. 

Derīguma termiņš: 6 mēneši
 
Sezonas viens no TOP līdzekļiem, jo roku sausums sāk uzglūnēt līdz ar vēsāka laika iestāšanos un tad noteikti jākrēmo rociņas, kamēr nepaliek pavisam drūms skats. Krēmam superīgs sastāvs! Smaržo pēc vīnogu un lavandas miksiņa, man šķiet, ka šo kombināciju jau kaut kur esmu sajutusi, bet nevarēju atcerēties, kur. Ideāls krēms lietošanai pirms miega, bet mierīgi var lietot arī pa dienu pēc vajadzības, jo tas nav ne ļoti biezs, ne taukains. Var just, ka sastāvā ir dažādas vērtīgas eļļas, bet tās ātri iesūcas roku ādā, padarot tās maigas un zīdainas. 

Kopumā esmu ļoti priecīga par šo iepazīšanos un bezgala pateicīga uzņēmuma pārstāvjiem par to, ka uzticējās man un sazinājās par produktu testu. Šobrīd jau pētu, kas pieejams Latvijas internetveikalos no plašā, vairāk nekā 200 produktu klāsta, cenas ir visai draudzīgas priekš dabīgās kosmētikas un noteikti ir vērts paskatīties kaut ko sev vai dāvaniņām. 

Man ļoti patīk arī tas, ka dabīgā kosmētika mums māca apzinātību - derīguma termiņš ir salīdzinoši mazs, tāpēc nav prātīgi piepirkt pilnus plauktus ar vienāda pielietojuma līdzekļiem, ja nav nekādas iespējas to izlietot. Mazāk ir labāk. Izlieto vienu - pērc nākamo. Uz to arī es maziem solīšiem eju.

Varbūt jau esi kaut ko izmēģinājis/usi no SYLVECO un vari arī man ieteikt? Kas no pieminētā likās interesants un ko gribētu izmēģināt? 

Seko bloga jaunumiem FACEBOOK un INSTAGRAM
Seko SYLVECO Latvia jaunumiem INSTAGRAM

Nav komentāru