Tīri, tīri, zobiņus tīri!

Plānojot šo rakstu, sāka galvā skanēt pirmā rinda no dziesmiņas par zobgraužiem, kuru rādīja sākumskolā. Šoreiz par to, kā cīnos ar zobgraužiem tagad :D


Ikdiena:

BVFdent zobu pasta ar Peloid complex (organiskajām dūņām)
Kopš lietoju šo zobu pastu, uz Drogās, lielveikalos u.c. atrodamajām pat skatīties negribu! Zobi 2 nedēļu laikā ir kļuvuši gaišāki, pastai ir neparasta, taču ļoti patīkama, atsvaidzinoša garša, vēl ilgi pēc lietošanas saglabājas svaiguma un tīru zobu sajūta. Nesatur draņķus. Ļoti ekonomiska, tāpēc nevajag nobīties no salīdzinoši augstās cenas. Noteikti iesaku izmēģināt! Sīkāks info ELIĒR mājas lapā

Signal WHITE NOW Triple Power
Kā jau bildē var redzēt, tūbiņā vairs nav daudz palicis. Patika lietot pirms pasākumiem un fotografēšanās, jo zobi tiešām uz kādu brīdi vizuāli kļūst baltāki.

Papildus: Zobu diegs, mutes skalojamais līdzeklis, košļājamā gumija pēc ēdienreizēm ārpus mājām


"Tautas līdzekļi":

Dzeramā soda + 3% ūdeņraža pārskābe
Ar šo procedūru nedrīkst stipri aizrauties, jo soda var traumēt zobu emalju. Pati darbojos apmēram 2-3 reizes mēnesī. Apmēram pusotru tējkaroti sodas jāsajauc ar vairākiem pilieniem pārskābes, jāpagaida, kad izreaģē un ar šo putriņu jāiztīra zobi. Garša ir pretīga, taču var paciest un pēc tam iztīrīt ar parasto zobu pastu. Nedrīkst stipri berzt un vēlams izvēlēties mīkstu zobu birsti. Šai procedūrai iesaku atvēlēt atsevišķu zobu birsti. Labi noņem aplikumu, kā arī, man, piemēram, ļoti palīdzēja tikt vaļā no dzeltenajiem plankumiem, kas bija uz maniem zobiem pēc brekešu noņemšanas. (Starp citu, vienu dienu domāju, ka vajadzētu uzrakstīt blogā savu sāpīgi skaisto brekešu stāstu, kas, vispār, vēl joprojām turpinās, tikai ne tik redzami. Interesētu? )

Banāna miza
Atvainojos par ne pārāk estētisko foto :D Tādiem kaislīgiem banānēdājiem ( :D ) kā man, šī procedūra iet uz urrā. Kā? Vienkārši! Apēd banānu un mizas iekšpusi parīvē pret zobiem! Mizas sastāvā ir kālijs, kalcijs un mangāns, kas ar laiku palīdzēs zobiņiem kļūt spodrākiem un gaišākiem. Atšķirībā no iepriekšējās metodes - nekādi nevar kaitēt emaljai. Lai pamanītu rezultātus, jāveic katru, vai vismaz katru otro dienu.

Kādu zobu pastu šobrīd izmantojat jūs? Vai izmantojat kādu tautas līdzekli zobu kopšanā? Pēdējais, ko esmu pētījusi - mutes skalošana ar kokosriekstu eļļu, varbūt kāda ir mēģinājusi? Priecāšos lasīt komentārus! :)



2 komentāri

  1. Breketes pasas ir kapitalas zobu bojatajas un pec tam vel visu muzu ar tiem stiprinajumiem jadzivojas lai neizslid zobi vecaja gultne... to pec draudzenem saklausijos... par bananu toc nezinaju..

    AtbildētDzēst
  2. Nezinu kādā veidā breketes ir kapitālas zobu bojātājas, ja tā uzlabo estētisko zobu stāvokli! Tas, ka katru dienu uz nakti ir jānēsā stiprinājums, vienkārši pierodi un skatoties uz savu smaidu tagad, nav vērts slinkot. :)
    Man pēc breketēm nepalika nekādi dzeltenie plankumi, bet noņemot tās zobi likās dzeltenāki. Tad es sāku meklēt zobu pastas, kas baltina nevis balina. Uz šo brīdi vienkārši dievinu Smokers zobu pastu, ko lietoju jau trešo iepakojumu un zobi ir nereāli manāmi palikuši baltāki, bet es ikdienā ne pīpēju, ne dzeru kafiju. Vēl viens lielisks variants ir zobu tīrīšana ar aktivēto ogli, kas nebūs tika kaitīgi kā soda, bet efekts būs. Protams, ne tik ātrs. :)

    AtbildētDzēst